prinsesse-kake
Alle innlegg Gjærbakst Oppskrifter

Prinsessekake – søt og klissete på samme tid.

0 Flares 0 Flares ×

Prinsessekake skal egentlig lages av wienerbrøddeig, men jeg synes jeg får et like godt resultat med en god gjærdeig. Her er en av mine favorittoppskrifter som jeg har lyst til å dele med deg. Men har du en annen oppskrift som du har lyst til å dele med meg, så send meg gjerne din prisessefavoritt.

(12 stk.)
50 g gjær
3
 dl melk
¼ ts salt
4 ss sukker
1 ts kardemomme
2 ts revet sitronskall (kan utelates)
500 g hvetemel
100 g smør eller margarin
Eggekrem:
2 eggeplommer
2 ss sukker
4 ts hvetemel
2 dl melk
1/2 ts vaniljesukker
Pynt:
litt melis
litt vann
Varm melken til ca. 37 grader  og rør ut gjæren.
Ha salt, sukker, kardemomme og ev. sitronskall i en bakebolle og rør inn væsken.
Tilsett hvetemelet og elt deigen sammen til en smidig deig i maskinen i ca. 15 minutter. Tilsett romtemperert smør i biter og kjør den i ca. 5 minutter.
Legg over et klede eller plast, og sett deigen til heving på et lunt sted ca. 1 t.
Lag eggekremen ved å vispe eggeplommer og sukker i en gryte.
Ha i mel og spe med melk.
La kremen tykne på svak varme. Pass på at kremen ikke koker.
Sett kremen til avkjøling.
Smør en form på ca. 24 cm i diameter med fett.
⅓ av deigen legges i bunnen av formen og trykk den litt oppover kantene.
Resten av deigen kjevles ut til et rektangel.
Smør eggekremen over deigen og rull den sammen til en lang pølse.
Er det mer eggekrem igjen, smør resten av kremen  utover bunnen.
Del opp i 2–3 cm tykke biter som legges med snittflaten opp med litt mellomrom i formen.
Legg over et klede og sett kaken til heving på et lunt til kaken er godt hevet, ca. 40 minutter.
Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter eller til den er gjennomstekt og er gyllenbrun på farge. Sjekk med en pinne at den er stekt i midten.
Avkjøl på rist.
Bland sammen eggehvite og melis.
Ringle over litt melis til pynt

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×