Disse klassiske småkakene er laget av mørdeig i to farger, satt sammen som et sjakkbrett. For mange en selvskreven julekake til jul, men de passer helt klart like godt som småkaker hele året.
Ca 40 stk
250 g smør, romtemperert
110 g melis
Ca.300 g hvetemel
2 ss kakao’
Ha romtemperert smør i bakebolle, tilsett melis og hvetemel. Hold igjen litt på melet så den ikke blir for hard.
Ta halvparten av deigen og bland den med kakao.
Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg en hvit og en brun pølse på hverandre, legg de fire pølsene inntil hverandre. Trykk lett sammen og skjær i tynne skiver, Trykk de gjerne litt sammen og legg dem på et bakepapirkledd stekeplate. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca.10 minutter.
Avkjøles på rist.
Oppbevares i tett boks eller så kan de fryses.