Havreflarn er småkaker som egner seg å bake hele året. De smaker nydelig til is og andre desserter, men passer også godt til en te eller kaffekopp.
Jeg er oppvokst med at det alltid var noe i kakeboksene i kjellertrappa hjemme. Og havreflarn var en av de kakene som jeg husker min mamma titt og ofte bakte. Det var nesten som å spise karamell, for havreflarn minner meg litt om det. De er utrolig vakre å se på og egner seg godt på kakefatet. Du må gjerne henge dem opp over et kosteskaft eller kjevle, da krommer de seg og blir som blonder. Så ha du lyst til å bake disse eller det er lenge siden du har bakt disse småkakene, så finner du oppskriften her.
ca. 45 stk
150 g smør
200 g havregryn
2 egg
250 g sukker
2 ts bakepulver
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på en stekeplate.
Smelt smør og bland med havregryn.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregrynblandingen og bakepulver.
Sett deigen på stekeplaten med to teskjeer. De vil flyte utover, så ikke ha mer enn 8-10 flarn per brett.
Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 5 minutter, eller til flarnene er gylne med mørkere kanter.
Avkjøl flarnene på papiret til de kan flyttes over på rist. Fortsett med resten av røren til alt er stekt. Om du vil forme dem, så legg dem over et kjevle eller lignende mens de fortsatt er myke. Avkjøl helt.
Oppbevar havreflarn i en tett boks og oppbevar dem gjerne litt kjølig.