For meg er suppe i alle mulige variasjoner høst og vinter. Her har jeg blandet blomkål og pastiankk og laget en suppe med spennende smaker. Pastinakk er en av våre eldste rotfrukter og ble brukt her i landet lenge før poteten kom til Norge. Så bruk pastinakk i både supper og pureer. Det er bare kjempe godt.
4 porsjoner
1 blomkål
1 pastinakk
1 gul løk
8 dl vann
2 terninger hønsebuljong
1½ dl crème fraîche orginal, 35 % eller fløte
2 dl hel melk evt lettmelk
½ ts malt muskat
salt og pepper
evt 1 ss maizenna
Rens og del blomkål i buketter, pastinakk i biter og hakk løk. Ha alt i en kjele og hell på vann. Tilsett buljongterningene og la det koke mørt.
Ta evt ut noen av bukettene med blomkål for å ha det som pynt på toppen.
Kjør grønnsakene med en stavmikser eller i en blender sammen med kraften.
Tilsett creme fraiche eller fløte og melk og la alt koke inn noen minutter til den blir litt kremete.
Smak til med muskat, salt og pepper. Er suppen for tynn, tilsett litt maizenna utrørt i 1/2 dl vann.
Kok den opp igjen. Hell suppen over i en bolle, pynt med litt kløver om du finner ute, litt grov pepper og server den med nybakt focaccia ved siden av.