I dag er det min nieses bursdag, og denne kaken er til deg Siri. Kos deg og så håper jeg at du får en fin dag med alle dine fine. Har du noen i familien eller venner som har bursdag, bak en kake og gi den bort som bursdagspresang. Overraskende og veldig hyggelig gave å få vil jeg tro.
12 stk.
1 sukkerbrød, 24 cm
5 egg
150 g (1 3/4 dl) sukker
150 g (2 1/2 dl) hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
3 dl kremfløte
3 dl vaniljekrem
1 lite gl. bringebærsyltetøy
200 g bringebær
Pynt:
Ca.5 dl kremfløte
1 ss sukker
rips
bringebær
roser
små marsipanegg
Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.
Sikt mel og bakepulver over eggedosisen.
Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.
Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm i diameter. Smør formen med smør.
Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
Sett formen i ovnen og stek på nederste rille ved 160 grader i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.
La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.
FYLL og PYNTING:
Del kaken i tre lag. Pisk kremfløten stiv og bland inn vaniljekrem, bringebærsyltetøy, og biter med bringebær.
Legg fyllet mellom lagene og legg så tilslutt på toppen.
Pisk kremfløte stiv og legg det i en sprøytepose.Start med å sprøyte på en rose nede ved kanten. Legg så en ny rose halvveis over den første rosen. Gjør det helt opp til kanten på kaken og fortsatt slik til du her helt rundt og lag fine roser på toppen.
Pynt kaken med rips, roser, friske bringebær og små sjokoladeegg på toppen.