Jordskokksuppe har en pikant nøtteaktig smak som de fleste vil like. Rask å lage og sunn å spise.
4 porsjoner
5 dl vann
1 terning kyllingbuljong
5 dl helmelk eller fløte
400 g jordskokk
2 ss olje
2 kyllingfileter
1 ss olje
salt og pepper
1 liten bunt timian
Bland sammen vann og en terning hønsebuljong.
Kok opp hønsebuljong og melk og eller fløte.
Skrell jordskokkene og skjær dem i biter. bortsett fra en som skjæres i skiver.
Ha jordskokkbitene i melkekraften og kok til bitene er møre. Kjør jordskokkbitene glatt med en stavmikser.
Del kyllingen i biter og stek bitene i litt olje. Ta ut kyllingbitene og stek så jordkokkskivene sprøe i pannen. Ta dem ut av pannen og legg dem på ett papir slik at de blir sprø.
Smak suppen til med salt og pepper.
Ha suppen over i tallerkener og legg kyllingbiter og sprøstekte jordskokkskiver på toppen.
Pynt med litt timian like før servering.