Marinert ost med både ferske og tørkede krydder, urter, chili og hvitløk. Marinert ost er perfekt å bruke i en salat eller spise den som den er. Passer perfekt på lunsjbordet. Bruk gjerne opp ostebiter som ligger i kjøleskapet. Da slipper du å kaste den. Prikk gjerne osten før du legger den i glasset, da trekker smaken lenger inn i osten. Osten bør trekke minst et par dager før servering for å få mest mulig ut av smaken. Du må gjerne fryse den om du ikke bruker opp alt med en gang.
1 glass
300 g Edamer eller annen god ost
Marinade:
½ rød chili
2 båter hvitløk
1 ss Provence krydder
1 liten neve timian
1 – 2 ss grønne, røde og svarte pepperkorn
3 dl olivenolje
Skjær ost i terninger, prikk dem gjerne før du legger dem i glasset.
Rens og finhakk chili og hvitløk.
Rens og finhakk hvitløksbåtene.
Bland chili, timian, hvitløk, pepperkorn og olivenolje.
Legg ost i et glass med lokk og hell marinaden over. Ha på lokk og la osten stå og trekke i marinaden et par døgn før servering. Server osten litt temperert.