Mat tilberedt og servert på spyd har kommet for å bli og er populært som aldri før. Mariner gjerne kjøttet over natten og pensle dem flere ganger med peanøttsaus underveis når du griller. Slikt blir det mye god smak av. Passer perfekt som en del av et tapasbord eller som egen rett sammen med peanøttsaus og couscoussalat.
4 porsjoner
4 kyllingfileter
Marinade:
4 ss rød karripasta
4 ss soyaolje
4 dl kokosmelk
2 ts salt
2 ss sukker
12 grillpinner av tre
Peanøttsaus:
1 ¼ dl peanøttsmør
2 ss sitronsaft
2 ss honning
2 ss soyasaus
¼ ts chilisaus
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
Couscos med løk og lime:
2½ dl couscous
2½ dl vann
1 rødløk
1 rød chili
1 lime, saft og skall
salt og kvernet pepper
Salatdressing:
1 dl riseddik
ca. 2 dl sukker
2 ts salt
Salat:
¼ rødkål
4 sjalottløk
1 pose ferdig vasket salat
½ potte frisk koriander
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i blandingen i 2-3 timer, eller natten over.
Tre kjøttet på spydene.
Bland sammen alle ingrediensene til peanøttsausen og sett den kjølig.
Kok couscous etter anvisning på pakken.
Varm litt olje i en dyp stekepanne og stek rødløk, og chili raskt. Bland i couscous og frisk limeskall og saft.
Smak til med salt og pepper.
Lag salatdressingen ved å helle eddik i en gryte sammen med sukker og salt. Kok i 10-15 minutter til dressingen har en tykk konsistens. Avkjøl dressingen.
Skjær rødkålen i tynne strimler, sjalottløken i båter og bland inn den ferdige salaten.
Finhakk korianderen og bland den inn i salaten. Hell salatdressingen over like før servering.
Grill eller stek kjøttet i 1-2 minutter på begge sider. Avhengig av hvor tykke dem er.
Server spydene med salat, couscous og peanøttsausen ved siden av.
Tips!
Husk å legge trespyd i vann ½ time hvis du skal bruke dem på grillen.