Appelsiner hører helt klart med til julens desserter. Denne desserten er søt, syrlig og kremete på samme tid. Prøv den, jeg er sikker på at du ikke vil angre.
(6 porsjoner)
6 dl kremfløte
4 pl gelatin
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
Appelsinsuppe:
1/2 liter appelsinjuice
skall av to appelsiner
1 vaniljestang
1/2 dl melis
2–3 ts potetmel
Pynt
2 appelsiner
Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldtvann, ca 10 minutter.
Bland fløte, sukker og vaniljesukker i en kasserolle, og la det koke opp.
Klem ut vannet og smelt gelatinplatene i den varme væsken.
Fordel blandingen i 6 porsjonsskåler. Settes i kjøleskap.
Kok opp juice, appelsinskall og melis.
Rør ut potetmelet i litt juicen, og jevn suppen med blandingen i en jevn stråle.
Kok opp til en stor boble, men ikke mer, for da blir sausen seig.
Avkjøles i kaldt vann. Strø gjerne litt sukker på toppen, da slipper en snerk.
Sett i kjøleskap til servering.
Hvelv pannacottaen på en tallerken ved servering.
Hell på suppe rundt pannacottaen.
Skjær skiver av appelsinen og legg den i appelsinsuppen
Pynt med litt revet skall og sitronmelisse på toppen på.