Lyst å bake en saftig sjokoladekake til helgens festligheter? Da kan jeg virkelig anbefale at du baker denne smakfulle sjokoladekaken. Jeg brukte vakre marsipankuler, roser og eukalyptusblader som pynt. Men finner du ikke det bruk urter og legg det rundt kanten. Veldig mange blomster som egner seg til å brukes som pynt.
8–10 stk.
200 g smør
300 g sukker
3 egg
2 dl melk
1 dl kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakaopulver
ca. 250 g hvetemel
FYLL:
1 plate kokesjokolade
2 ss kremfløte
4 ss sterk kaffe
3 ss smør
3 dl melis
Topping:
2 dl kremfløte
200 g mørk sjokolade, 55 %
Pynt:
Marsipankuler
Eukalyptusblader
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
Rør i eggene.
Ha i melk blandet med kaffe vekselsvis med alt det tørre.
Fyll røra i godt smurt form, 22 cm, og stek kaken på nederste rille ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Smelt sjokolade i vannbad. Tilsett kremfløte, sterk kaffe og smeltet smør. Bland inn melisen.
Del kaken i to og bre fyllet over bunnen og legg så på lokket.
Kok opp fløte og grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Slå kokende fløte over sjokoladen og rør sjokoladen glatt. Avkjøl gjerne noe minutter slik at glasuren tykner litt.
Ha kaken på en rist med bakepapir under og hell så glasuren over kaken. Bre glasuren utover slik at kaken får en jevn overflate. Når glasuren er jevnet og stivnet litt løftes kaken bort fra risten og over på ett fat.
Pynt med eukalyptusblader og marsipankuler rundt kanten eller pynt etter eget ønske.