Søndag og ny uke venter. I tillegg har vi akkurat gått inn i den første av vårmånedene, selv om det minner mer om vinter utenfor vinduene mine. Men det er jo ekstra deilig med lengre dager og en vårsol som begynner å varme så smått. Jeg synes dette er den aller beste tiden på året, selv om jeg er glad i alle årstider er det nye spesielt med våren. Så denne ukens middags tips byr på alt fra kylling, laks, salater og en god varmende suppe.
Om du ikke er så glad i fisk, så er jeg sikker på at du vil like denne nydelige lakseretten. Men det viktigste når du lager fisk er å ikke steke eller koke den i stykker. Er du usikker på når den er ferdig, bruk gjerne et steketermometer. Temperaturen skal aldri over 52 grader, på 50 grader er den perfekt. Laks kan gjerne serveres litt rød i midten. Men ønsker du ikke det, ta ut fisken når temperaturen viser 48 grader, og la den stå en liten stund på benken slik at temperaturen fortsetter å gå inn i kjernen.
Jeg er så takknemlig for alle dere som liker og har lyst til å følge Husmorlykke, jeg etterstreber å gi dere de beste oppskriftene og tipsene. Ukemenyene består av enkel oppskrifter, men skal passe de fleste. Oppskriftene er til 4 porsjoner, men kan fint deles om dere bare er to. Jeg går ut fra at de aller fleste har basisvarer som hvetemel, salt, olje/smør, sukker, pepper og buljong. Men det er alltid lurt å ta seg en runde rundt i skuffer og skap for å se om det er ting som mangler eller om en har det allerede. Nå har jeg satt i sammen en meny som inneholder både fisk og kjøtt. Jeg håper det smaker og gi meg gjerne tilbakemeldinger om det er noe dere ønsker dere.
Godt på alle måter og virkelig en enkel hverdagsrett!
Brokkoli er en supergrønnsak som smaker veldig godt til det meste og er full av nyttige næringsstoffer. K-vitaminer for eksempel, er bra mot skjøre bein. God middag og server gjerne ris, ristet brød og en grønn salat ved siden av. (Ønsker du oppskrift, klikk på bildet)
Handleliste:
2 hoder brokkoli
1 stor tube skinkeost
1 helmelk
1 purre
1 Jarlsberg-ost
1 boks bogskinke
1 provancekrydder
1 hvitløk
1 rød chili
Tirsdag:Pepperstekt laks med past
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holth
Handleliste:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 pk tagliatelle
100 g bacon
8 sjampinjonger
1 boks crème fraîche
1 hvitløk
Onsdag:
Asiatisk biffsalat med nydelig dressing
Handleliste:
600 g biffstrimler
1 ferdigkuttet salatblanding
1 liten boks cherrytomater
1 rødløk
1 pk mini asparges
4 lime
1 bunt koriander
1 soyasaus
1 rød chili
1 hvitløk
Torsdag: Thaisuppe med tomat og paprika
Handleliste:
2 kyllingfileter
2 røde paprika
1 rød chili
500 g tomater, godt modne
1 potte timian
1 løk
1 hvitløk
1 boks kremfløte eller 2 dl melk
1 lime
Koriander eller andre urter
Grissini
Sjekk i skapet:
olivenolje
salt
pepper
1 terning grønnsaksbuljong
Fredag:Lasagneruller med kylling og spinat
Handleliste:
1 pk lasagneplater
400 g kjøttdeig
1 rødløk
250 g frisk spinat
1 hvitløk
1/4 kg smør
1 boks kremfløte, 3 dl
100 g ost
Cherrytomater
Basilikum
timian
Lørdag:
Grillet biff med risotto
Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe eller annet kjøtt
1 pk trepinner/grillspyd
1 pk risottoris
1 pk. sjalottløk
1 hvitløk
1 pk miniasparges
1 rød paprika
1 rød chili, kan utelates
1 lite glass fetaost
Søndag:
Betasuppe.
Handleliste:
1 pk. byggryn
1 l kraft
1 liten kålrot
1/2 sellerirot
1 pk gulrøtter
5 poteter
1 salt knoke av svin
evt 1 pk røkte pølser
1 liten purre
1 bunt timian