Svin er mer enn bare ribbe i jula, prøv en deilig indrefilet og lager du denne deilige sausen ved siden av, vil dette bli en av dine favoritt sauser framover. Denne sausen passer også godt til kalkun og kylling.
(6 porsjoner)
800 g indrefilet av svin
Salt, pepper og urter
250 g sjampinjong
3 ss smør
1 beger crème fraîche,
3 dl fløte
100 g Selbu Blå eller Norzola
2 ss soyasaus
Tilbehør:
Brekkbønner
Kokte poteter
Tyttebær
timian
Gni filetene inn med krydder og urter.
Brun dem raskt i stekepanna. Legg dem over i den ildfaste formen og sett steketermometer i den tykkeste delen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 125 grader til steketermometeret viser 68 grader, da er den medium stekt. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen. La den hvile en stund før den skjæres i skiver.
Skjær soppen i skiver og brun den i litt av smøret. Tilsett crème fraîche, fløte, ost i biter og soyasaus. Er sausen for tykk har du i litt vann.
Kok poteter og legg på skiver med filet, saus og brekkbønner på tallerkenen. Pynt med litt timian på toppen.