En supersaftig sjokoladekake som er både lett å lage og god på smak. Det beste med denne er at den holder seg saftig og god i minst 1 uke. Har du lyst til å fryse den egner den seg godt til det også. Men da kan det være lurt å ikke ta på glasuren før etter at den er tint opp igjen.
(12 stk.)
400 g smør
4 ½ dl vann
8 ss kakao
9 dl sukker
1 beger rømme
8 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
4 egg
Glasur:
100 g smør
4 ss kakao
6 ss melk
1 ts vaniljesukker
ca. 300 g melis
Kok opp smør, vann og kakao.
Tilsett sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen.
Bland inn rømme, hvetemel, salt, natron og lett sammenvispet egg.
Dekk en langpanne med bakepapir, og hell i røren.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 35–40 minutter.
Ha smør, kakao, melk og vaniljesukker i en kjele og varm over svak varme til alt er smeltet.
Rør inn melis til en fin og glatt glasur.
Hell glasuren over kaken og dryss over kakepynt.
Denne kaken er holdbar i minst en uke.