Jeg er straks klar for en ny uke etter en helg på hytta med masse latter, gode samtaler og lange og deilige turer i fjellet. Det gjør så godt å fylle opp energilagrene i helgene med å være sammen med mennesker som byr på seg selv. Uken som kommer preges av mye planlegging av nye prosjekter. Det er alltid spennende og gøy når dagene blir fylt med nye og spennende arbeidsoppgaver. Og ikke minst møter med nye mennesker. Jeg er en sosialsjel og ser fram til å holde kurs for en flott gjeng mennesker denne uken. Det er alltid spennende å gå tilbake å være lærer igjen, men fordi jeg er så glad i å formidle kunnskap om mat, råvarer og teknikker tenker jeg at dette kommer sikkert til å gå bra, selv om det er en stund siden jeg har vært praktisert som lærer som jeg er utdannet. Men sies det ikke at en «gammel sirkushest» ikke glemmer gamle kunstner, så jeg får håpe det er slik for meg også.
Som vanlig er det litt av hvert å finne i ukemenyen, både fisk, vegetar, hvit kjøtt og rødt kjøtt, så jeg håper du blir inspirert til å prøve ut noen av disse enkle, men velsmakende middagsrettene denne uken. Så en riktig god uke til deg og husk at du alltid kan gå inn på Husmorlykke å finne flere gode oppskrifter både på middager, men også på bakst og kaker. I tillegg finner du tips om rengjøring og vask om du trenger det.
Mandag: Fransk løksuppe
Handleliste:
8 løk
1 hvitløk
2 dl hvitvin, kan utelates
1 pk laurbærblad
4 dl vellagret ost revet
4 skiver daggammel loff
Sjekk i skapet:
tørket timian eller en kvist frisk timian
1 l kyllingkraft evt 1 – 2 kyllingbuljongterninger
smør
Tirsdag: Engelsk fiskegrateng
Handleliste:
400 g torskefilet
4 poteter
2 dl melk
2 egg
1 hvitløk
1 rød chili
1 dl revet ost
persille, dill eller gressløk
Onsdag: Pasta Pronto
Handleliste:
1 hvitløk
200 g kokt skinke
200 g frosne erter
1 spiss rød paprika
1 bunt oregano
3 dl matyoghurt Gresk Type
1 liten blåskimmel ost, for eksempel Selbu blå eller Norzola
Torsdag: Bacalao med torsk
Handleliste:
1 potte basilikum
600 g torskeloin
1 hvitløk
2 gule løk
1 rød chili
1 rød paprika
1 liten flaske olivenolje
1 boks grovhakkede tomater
1 liten boks tomatpure
12 sorte olivens
400 g poteter
Fredag: Gratinerte Tacoschkjell
Handleliste:
400 g karbonadedeig
1 løk
1 rød chili
2 kryddermikspakker, eller lag kryddermix selv
2 poser tortillachips
1 gl salsa, eller lag salsa selv
2 pk revet hvitost
Lørdag: Crispy kylling med potetchips
Handleliste:
75 g potetchips evt cornflakes
4 kyllingfileter
1 egg
100 g kremost med urter
litt friske urter
1/4 kg smør
100 g rømme
Søndag: Spansk Paella
Handleliste:
6 kyllinglår
1 løk
1 hvitløk
1 pk paellaris, evt grøtris
3 store tomater
2 røde paprika
100 g små chili i glass
noen tråder safran,
1 liten vermut eller tørr sherry, kan utelates
12 – 16 reker
250 g selskapserter, frosne
1 kg blåskjell
1 dl hvitvin
1 bunt bladpersille
1 – 2 sitroner