Ukemeny 42-17
Alle innlegg Menyer Oppskrifter

Uke 42 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Ikke før en har startet på en uke så er den over, dagene går og ukene bare løper i fra meg. Jeg håper det er flere enn meg som opplever akkurat dette nå. På en måte henger jeg litt etter med alt jeg har på blokka og alt jeg  skal få gjennomført. Men dette betyr vel bare at en lever, plutselig er det jul og ikke minst juleforberedelser. Jeg har startet, men det skal jeg fortelle deg om i morgen.
Men nå har jeg fått satt opp denne ukens meny, men er fullt klar over at den kommer en dag for sent. Grunnen til dette er at jeg jobber nå med å få den nye nettsiden min på plass, noe som har tatt mer tid enn forventet. Men nå begynner den å ta form og skal lanseres snart. Men her kommer i hvert fall 6 gode oppskrifter som jeg håper du får lyst til å prøve deg på. I hvert fall er dette gode retter som hele familien vil like. God uke til dere!

Tirsdag: Tagliatelle med laks og pesto

laks-pasta-tagliatelle
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g tagliatelle
300 g røkelaks
3 dl kesam, naturelle eller creme fraiche lett
1 gl
pesto
10 sherrytomater
1 potte
basilikum

Onsdag: Thaisuppe med kylling

kylling-suppe-thai
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 rød chili
1 bit ingefær, ca 2 – 3 cm
2 sjalottløk
2 gl carrypasta, det er oftes et lite glass i hylla der du finner nudler og annen utenlansk mat.
1 boks kokosmelk, vanlig eller lett
1 lime,
1 stangselleri
1 bunt vårløk
2 gulrøtter
600 g kyllingfilet

Sjekk i kjøkkenskapet :
middagsris evt. nudler
kyllingbuljong
soyasaus
sukker
olje

Torsdag:

fiskesuppetomat
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 boks hermetiske tomater
1 liten boks
tomatpuré
3 dl fløte
600 g torskefilet
150 g rensede reker

Sjekk i skapet om du har 
Kajennepepper
Smør
salt
pepper

Fredag: Coq au vin – Høne eller kylling i vin

kylling-i-vin
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
8 kyllinglår
1
hvitløk
2 laurbærblad
1 kvast timian
4 dl rødvin
100 g bacon
16 småløk
2 gulrot
2 stilker stangselleri
300 g sjampinjong
1/2 dl konjakk
2 dl kyllingkraft
1 bunt persille
1 smør
Litt godt brød
ris til 4 porsjoner.

Lørdag: Lammepølser på en seng av poteter

lammepolser
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 
6 poteter
2 gule løk
1
hvitløk
3
dl matfløte
1 gl sorte oliven
4
lammepølser eller andre grove pølser

Sjekk i skapet:
Kajennepepper
Salt og pepper

Søndag: Fersk kjøtt og suppe med løksaus

 

fersk - suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1
,2 kg storfe med bein, høyrygg eller bog
1 purre
3 gulrøtter
100 g sellerirot
150 g hodekål

1 løk
5 dl kraft

Sjekk i skapet:
hvetemel
salt
pepper

eddik
sukker

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×