Er du glad i både sjokolade og bringebær må dette være den beste desserten du kan tenke deg. Her får du en konfektkake som smelter på tungen og en smakfull bringebærsortbet som er både syrlig og søt på samme tid. Rett og slett himmelsk.
25- 30 stk
900 g sukker
500 g meierismør
400 g mørk sjokolade
150 g kakao.
9 egg, rør inn 3 og 3
900 g hvetemel
BRINGEBÆRSORBET:
(4 -6 porsjoner)
6 eggehviter
100 g melis
500 g bringebær
Bland sammen sukker og smeltet smør i en bolle.
Tilsett 400 g mørk sjokolade og la det smelte inn.
Tilsett kakao og bland det sammen.
Tilsett eggene, gjerne i porsjoner.
Tilsett hvetemel og rør alt sammen til en røre.
Ha det over i en bakepapirkledd form, 30×40 cm og la den steke på nederste rille ved 150 grader i ca. 40 minutter. Sjekk etter 30 minutter om den er ferdig. Den skal være bløt i midten, men ikke rennende.
Avkjøles i formen. Oppbevares i fryser
Skjæres i små firkanter eller avlange og serveres med 1 kule bringebærsorbet og 2 friske bringebær.
Pisk eggehviter stive og bland i melis.
Tilsett rørte bringebær.
Hell alt over i en ismaskin eller frys den i fryser. Jo oftere du rører mens den fryses, desto bedre blir konsistensen og det blir mindre iskrystaller, så derfor er det praktisk å bruke en ismaskin som gjør jobben for deg. Har du ikke ismaskin kan du legge sette den i fryseren selvfølgelig og bruke håndkraft. Godt blir det uansett.