Alt i en form med lammepølser er utrolig enkelt og denne retten er både billig, god og lettvint. Ønsker du heller å benytte grove røkte kjøttpølser, smaker det også utrolig godt.
4 porsjoner
6 poteter
2 gule løk
2 båt hvitløk
3 dl matfløte
1 ts salt
2 klyper kajennepepper
½ – 1 gl sorte oliven
4 lammepølser eller andre grove pølser
Skrell poteter og løk.
Skjær dem i skiver og legg dem lagvis i en ildfast form.
Bland sammen finhakket hvitløk, matfløte, salt og kajennepepper. Smak gjerne til.
Hell det over i den ildfaste formen og sett den i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca.15 minutter.
Lag noen snitt i pølsene og legg dem på sammen med olivenene.
Sett dem inn i ovnen igjen og stek dem i ca. 10 minutter til pølsene er gjennomvarme.
Server gjerne med kokt brokkoli eller andre grønnsaker.