Ukemeny
Alle innlegg Menyer

Ukemeny 38 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Med begynnende høstfarger på trærne og bugnende grønnsaker,  lam og annet friskt å finne i butikken, blir det masse deilige høstsmaker i ukens meny. Med oppskriftene følger det med handleliste, som skal være med å gjøre det litt enklere for deg.  Men husk at det alltid er lurt å ta en titt i kjøleskap og matskap for å sjekke ut om det er noen av råvarene du har til overs kan benyttes til middag eller ha i nistepakken. Både store og små er ofte glad for å finne noen gode rester fra gårdagens middager i nistepakkene. Så vær kreativ og benytt det du har i kjøleskapet så slipper du å kaste mat og rester i søplekassen.
Jeg ønsker deg en god uke og nyt den klare høstluften og de deilige høstdagene. Kom deg også ut og fang høstens sopp om du liker det.

 

Mandag: Kikertsuppe med sukkererter

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
2 bokser( à 400 g) kikerter
2 sjalottløk
3 dl matfløte
100 g sukkererter

Sjekk i matskapet:
Hønsebuljongterninger eller flytende fond

Tirsdag: Stekt laks med linser

Laks med linser
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:

800 g laksefilet
1 pk grønne linser
1 pk. hasselnøtter
1 bunt vårløk
1 bunt frisk grønn asparges
1 rød paprika
1 frisk basilikum
1 appelsin
1 hvitløk

Sjekk i skapet:
olivenolje
rødvinseddik
dijonsennep
salt og pepper
Tabasco

Onsdag: Kyllingboller med hjemmelaget mandelpotetmos

vårlige-kyllingretter
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste: 
400 g kyllingkjøttdeig
1
rødløk
1 rød chili
1 hvitløk
10 mandelpotet, Kers Pink eller Beate,
3
dl kremfløte
Sjekk i skapet:
smør
grovmalt pepper
 ingefær
salt
olje

Torsdag: Fiskegryte med tomater

fiskesuppetomat
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:

Handleliste:
4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 boks hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
3 dl melk ev. matfløte
600 g torskefilet
150 g rensede reker
Sjekk i skapet:
smør
salt
sukker
pepper
karri
buljongterning

Fredag:kjøttdeig med nudler

kinesisk -gryte
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste;
500 g kjøttdeig
3 dl kjøttkraft eller buljong
1 liten flaske kecap manis, søt soyasaus
1 liten østerssaus (oyster sauce) (kan sløyfes)
1 brokkoli
1 vårløk
1 bit frisk ingefær
200 g nudler
Sjekk i skapet:
salt
pepper

 

Lørdag: Lammeskank med Rotmos og kantareller

fest-fine-lamme-skanker
Ide og matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 lammeskanker
1 hvitløk
1 løk
½ rotselleri
4 dl hvitvin
1/2 kg smør
1 kg mandelpoteter
1 pk gulrøtter
3 dl fløte
200 g kantareller eller annen sopp
1 bunt vårløk
Sjekk i skapet:
Salt og pepper

Søndag: Laks på en seng av risotto

laks-risotto
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto; Kim Holthe

Handleliste:
600 g laks,
4 dl risottoris
2 sjalottløk
50 g sopp
50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
1
rød chili
1 sitron

Sjekk i skapet:
olivenolje
kyllingbuljong eller kyllingfond
salt og pepper
smør

 

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×