Alle innlegg Menyer

Uke 36 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Etter å ha bakt 7 kaker  i dag til foto i morgen fikk jeg endelig litt tid til å sette meg ned. Helgen  gikk med til å stenge hytta på Sørlandet for vinteren og da ble det litt liten tid til å lage ukesmeny i går . Men her kommer ukens meny med handleliste for deg som ønsker det. Håper at oppskriftene frister deg til å prøve i hvert fall noen av dem. Klikk på bildene så kommer du til oppskriften.  En  riktig god uke til alle der ute.

Mandag: Rotfruktsuppe med asiatisk smak

rot-frukt-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 rød chili
1 hvitløk
1 bit fersk ingefær
1 bit (300 g) sellerirot
1 pk. gulrøtter
1 boks (400 ml) kokosmelk
1 pk grønnsakbuljong – (hvis du ikke har i skapet)
1 boks hvite bønner
1 pk babyspinat
1 lime

Tirsdag: Laks med potetmos og grønnsalat

laks-potetmos
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 laksefileter
800 g potet
1/2 l melk
1/4 kg smør
1 pk ruccola
1 liten flaske sitronolje
1 boks rømme

Onsdag: Kyllinglår med sitron og honning

land-kylling
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 kyllinglår store
3 sitroner
1 timian
1 liten flaske honning flytende
1 lite glass dijonsennep
1 boks fløte
1/4 kg smør

1 pk ris
1 salat
1 rød paprika
1 purre

Torsdag: Lettsaltet torsk med bacon og ertepure

torsk-ertepurè
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
800 g lettsaltet torsk
5
00 g frosne erter
2 dl melk eller vikingmelk
1/4 kg smør
1 pk bacon
8 poteter
1 lime

Fredag: Potetlasagne

potetlasagne
(Mastyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
10 poteter
400 g kjøttdeig
1 boks tomater
1 hvitløk
1 Provencekrydder
2 kg hvetemel evt 1 pose glutenfritt mel
1/4 kg smør
1 liter melk

 

 

Lørdag: Hjemmelaget pasta med biff og gorgonzolasaus

hjemmelaget-pasta-biff-gorgonzola
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe
1/4 kg smør
1 hvitløk

500 gram hvetemel, gjerne fint pastamel eller durumhvete
8 egg
Evt en pakke med tagliatelle
200 g sjampinjong
3 dl fløte
1 pk gorgonzola ost
1 glass soyasaus
1 pk aspargestopper
12 cherrytomater
1 frisk timian

Søndag: Fårikål

far-i-kal
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1½ kg fårikålkjøtt
1½ kg hodekål
1 pk hel pepper

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×