Det er ikke så lett å komme unna taco på fredagskvelden, i hvert fall ikke hjemme hos oss. Men hvorfor ikke variere og servere taco på en litt annen måte. Glem det vanlige tacopulveret og mariner heller i en deilig hvitløk, lime og ingefærmarinade La ytrefilet av storfe ligge noen timer i marinaden og træ tynne skiver kjøtt på noen grillspyd og grill dem raskt på grillen, eller i en grillpanne. Fyll tortillalefsene med det du måtte ønske av grønnsaker og deilige dipper som goacomole og nyt mat som alle liker. I tillegg anbefaler jeg tre viner til denne retten om du vil prøve deg på noen av dem.
(4 porsjoner)
600 g ytrefilet av storfe
Marinade:
2 ss olje
1 båt grovhakket hvitløk
2 ts revet frisk ingefær
saft og skall fra 1⁄2 lime
Guacamole:
2 avokado
1 båt hvitløk
1 rød chili
saft av 1 lime
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss finhakket frisk koriander
Tilbehør:
1 avokado
8 røde småtomater
8 tortillalefser
8 grillspyd
Skjær kjøttet i tynne skiver.
Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over kjøttet. Mariner kjøttet i minimum 1 time eller gjerne noen flere timer.
Legg kjøttet i en dobbel pose og tilsett marinade. Vend godt på posen slik at alt kjøttet dekkes av marinaden.
Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokadokjøttet med en gaffel.
Bland finhakket hvitløk, chili og avokado. Smak til med limesaft, salt og pepper. Tilsett finhakket koriander. Legg avokadosteinen ned i den ferdige guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.
Tre biffskivene på spyd, og legg dem på grillen i 6-8 minutter. Snu dem ofte.
Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før bruk. De fuktige trespydene vil ikke ta fyr.
Varm tortilla raskt på grillen og anrett dem med guacamole, salat, avokado, tomater og biffspyd.
Pynt gjerne med litt koriander på toppen.
Drikkeanbefaling:
1469801 Allesverloren Tinta Barocca 2012 kr 135
1492101 Château Grand Housteau, kr 120
9749301 Fortaleza do Seival Tempranillo Touriga 2010 kr 135