ukemeny 18-17 med handleliste
Alle innlegg Menyer Oppskrifter

Ukemeny 18 – 17 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Det er første uke i mai og solen skinner fra skyfri himmel. Og det beste er at det ser ut som at det skal den gjøre hele denne uka. I hvert fall utenfor mine vinduer her på østlandet. Så menyen denne uken byr på litt lette, men smakfulle retter hvor du både får brukt grillen og salatbollen.Jeg håper du finner inspirasjon og lyst på noen av disse middagstipsene jeg gir deg her. En god liten uke til deg og nyt våren.

 

Tirsdag: Lakseburger

fiske-burger
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g reker
1 bunt vårløk
1 hvitløk
1 rød chili
1 lime
1 pk hamburgerbrød
1 rødløk
1 rød paprika
1 crispi salat
1 lime
4 små tomater
1 kesam eller rømme

Onsdag: Indisk kyllinggryte

Kyllinggryte med ris og bananer
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 ferdig kylling
2 bokser fløte
1 lite glass karripasta
2 bokser hakkede tomater
1 hvitløk
1 pk ris
Nøtter/mandler
koriander
mangochutney
2 bananer
1 pose kokos
1 – 2 pk Nanbrød

Torsdag: Ørretfilet med ertepure

stekt-ørret-ertepure
Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 – 800 g ørret
rapsolje
frisk timian
1
sjalottløk
1 seterrømme
1 liten bit frisk pepperrot
1 sitron
1 pk. frosne erter
1/4 kg smør
1 fløte

Fredag: Chrispy kylling

krispi-kylling
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto; Kim Holthe

Handleliste:
600 g kyllingfilet
2 dl matyoghurt
1 l frityrolje
1 pose dip-miks, texmex eller
Hjemmelaget tacokrydder- holder til 4 middager:
sjekk skapet om du har noen av disse krydderne liggende:

1 pk malt spisskummen
1 pk malt koriander
1 boks paprikapulver
1 boks gurkemeie
1 boks hvitløkspulver
1 boks kayennepepper
1 boks rømme
4 store tortillalefser eller wraps, gjerne fullkorn
1 pk ruccola
1 rødløk
1 paprika
1 gl tomatsalsa

Sjekk i skapet:
hvetemel
paprikapulver
salt, flaksalt
pepper

Lørdag: Grillet svinefilet med nøttesalsa

Fylt-svine-filet
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g ytrefilet av svin
100 g blåmuggost eller kremost
100 g pistasjnøtter
100 g pinjekjerner
100 g aprikos
1 flytende honning
8 store poteter
1 rødløk
1 rømme
1 grønt eple
1 pk. majones

Søndag: Salat med lettsaltet kylling, brie og pekannøtter

salat-med-lettsaltet-kylling
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
4 store kyllingfileter
1 laurbærblad
1 pk hele pepper
1 timian
2 hoder hjertesalat
1 stykke brie
1 avokado
1 mango
50 g salte pekannøtter
1 stor bunt bladpersille
1 potte basilikum
1 hvitløk

Sjekk i skapet:
Sukker
salt
kyllingbuljong
olje

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×