vårens vakreste kake
Alle innlegg Oppskrifter Sjokoladekaker

Vårens vakreste sjokoladekake

0 Flares 0 Flares ×

Denne kaken gir gode vår assosiasjoner, og den er like god som den er vakker. Ønsker du ikke å benytte alle fargene, velg ut de du liker og lag vakre roser på toppen.

ca. 12 porsjoner

180 g smør
300 g sukker
3 egg
2 dl H-melk
1 dl ferdig kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakaopulver
260 g hvetemel

Fyll:
100 g kokesjokolade
2 dl kremfløte

Sjokoladeglasur:
200 g smør
2 ss ferdig sterk kaffe
2–3 ss kakao
ca. ½ pk. melis

Blomsterglasur:
300 g margarin eller halvparten smør
ca. 1 pk. melis
1 ts vaniljesukker eller -essens
½ dl fløte
Lilla, rød, grønn og gul konditorfarge

Pynt:
1–2 pk. mini-sjokoladeegg

Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
Del hvite og plomme hver for seg og rør eggeplommene i smørblandingen.
Ha i melk blandet med kaffe vekselvis med alt det tørre.
Vend til slutt i stivpiskede eggehviter.
Fyll røren i en godt smurt form (ca. 22 eller 24 cm) og stek kaken i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 35 minutter, eller til den slipper kanten og er gjennomstekt.

Avkjøl på rist og del i to lag.

Kok opp fløten og la sjokoladen smelte i. Avkjøl, gjerne natten over.
Når sjokoladeblandingen er kald kan den vispes til stiv krem.
Fordel kremen mellom lagene.
Rør sammen smør, kaffe, kakao og melis. Juster melismengden slik at kremen blir passe tykk.
Bre kremen over kaken og glatt den ut på toppen og rundt kantene.
Ha margarin, eller halvparten smør og margarin, melis og vaniljesukker i en bolle og pisk til luftig krem. Tilsett fløte slik at kremen blir myk og smidig.
Fordel kremen i fire forskjellige boller og tilsett en farge i hver. Start med lite, for tilsetter du for mye konditorfarge, blir fargene lett veldig sterke.
Ha kremene i hver sin sprøytepose og lag fine roser med de forskjellige kremfargene, slik at det danner en blomsterkrans.
Legg de små sjokoladeeggene i midten.

 

varens-sjokoladekake

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×