En ny, spennende uke ligger foran meg og med lengre og lysere dager kommer energien og gleden av å være mer ute og nyte solstrålene som begynner å varme. Denne uken blir det mye jobbing og det kommer til å bli godt å få tid til å konsentrere seg om den nye nettsiden min som begynner å ta form. Dette blir en flott og ny nettside hvor det blir mange nye funksjoner. Så denne uken blir det mye jobbing med å flytte over og gjøre designet ferdig sammen med utvikler.
Men vi trenger alle middagstips, så her kommer ukens middagsretter med handlelister.
En god uke til deg og dine og så håper jeg du finner inspirasjon til å gode og smakfulle middagsretter i en travel hverdag.
Mandag: Jordskokksuppe med krabbe
Handleliste:
300 g jordskokker
1 sjalottløk
1 boks lett crème fraîche
1 g safran
1 sitron
kjøtt av 6—7 krabbeklør
1 pk. bladpersille
Laks i form med creme fraiche og sitron
Handleliste:
800 g skinnfri laksefilet
1 sitron
1 boks crème fraîche orginal, 35 %
1 boks kajennepepper
litt flatpersille
poteter eller ris
Onsdag: Kyllingfilet med sitronsquash couscoussalat
Handleliste:
4 kyllingfileter
1 pk bacon
400 g couscous
8 dl kyllingkraft eller hønsebuljong
1 grønn squash
1 spiss rød paprika
1 hvitløk
1 sitron
frisk timian eller koriander
Torsdag: Fiskesuppe med appelsin og anis
Handleliste:
500 g fiskefilet av torsk og laks (gjerne blandet)
2 purre eller romanesco
1 konsentrert kyllingfond
3 dl kremfløte
3 stjerneanis
1 ts sambal oelek, chili paste – Finner det i hylla med utenlanske varer
1 appelsin
100 g reker, uten skall
1 fersk timian,
Fredag: Spaghetti bolognese
Handleliste:
400 g fullkorn spaghetti
1 løk
1 hvitløk
400 g kjøttdeig
3 gulrøtter
100 g sellerirot
5 modne tomater
1 lite glass tomatpuè
8 friske sjampinjong
Sjekk i skapet:
malt muskat
kjøttbuljongterning eller flytende fond
sukker
oregano
laurbærblad
Lørdag: Skrei eller torsk med rødvinsaus:
500 g sellerirot
1/2 l melk
1 kremfløte
3 dl rødvin
1/4 kg smør
1 gulrot
1 persillerot
1 squash, gul
2 tomater
Handleliste:
1 kg bog av storfe evt. høyrygg
1 -2 løk
1/2 kg smør
1 l kjøttkraft/buljong
1 kg gulrøtter
10 poteter