Når vi tar oss en tur til vinmonopolet ønsker vi en vin med god kvalitet til fornuftig pris, gjerne fra en liten familie som utøver tradisjonelt håndverk. Jeio Prosecco kommer fra en slik vinprodusent.Bak Jeio står familien Bisol som har laget musserende vin siden midten av 1500-tallet. Etter andre verdenskrig overlot eieren, Desidero, eller nettopp Jeio, som han ble kalt av sin kone, driften til sine fire sønner. Etter at de overtok, moderniserte de driften og førte denne prestisjevinen et hakk lenger.Et samvittighetsfullt håndverk, miljøvennlig drift, lave avlinger per vinstokk og nøye utvelgelse av druene, har gjort at de har opplevd sterk vekst de senere årene. Folk setter pris på kvalitet og individualitet. Vin som virkelig smaker hvor det kommer fra. Bisol har gjennom alle år vært pionerer for prosecco.
Men hva skal du servere den til?
Denne musserende vinen har aroma som av små hvite fruktblomster og sommerepler. I munnen har den fine små bobler, er frisk og leskende med smak av glassepler, sitrus og fersken. Så den passer godt til matretter der mange smaker er med, som til kalde munnfuller eller lunsjretter, som små skinkebiter og pølse, fisk, kylling, tapas og andre typer antipasti, og selvfølgelig som apéritif fordi den passer veldig bra også uten mat.
Så mitt tips denne uken er Jeio Prosecco, med varenummer 5224701 og som koster kr 139,90,-
Paistykker med fenalår, skinke og chevre passer perfekt å servere til denne vinen.
Nydelig små munnfuller som passer perfekt å starte kvelden med. Smaker rett og slett himmelsk.
Du kan også servere dette som en forrett om du har lyst. Godt er det uansett.
24 STK
4 pl butterdeig
2 chevre eller kremost
12 skiver fenalår
12 skiver skinke
2 rødløk
1 potte timian
Tin butterdeigene på benken, og kjevle dem ut til tynne leiver.
Skjær biter i passe størrelser , legg dem på en bakepairkledd stekeplate.
Smør på et lag med chevre eller kremost.
Rens og skjær løken i strimler.
Legg på løk og fenalår og skinke og topp med litt timian.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til de er gylne.
Serveres lune.