Over store deler av landet starter vinterferien i morgen. Det betyr for mange en litt roligere uke, og mange er til og med på ferie og nyter fjellet. Selv er jeg i Trysil på hytta og nyter dager med ski og slalom. Utrolig deilig å få vinterfølelsen igjen.
I denne ukens meny byr jeg på retter som egner seg for litt latere dager og hvor du kanskje har litt mer tid til å lage middag. Og ikke minst nyte dem i ro og mak.
Da håper jeg du finner inspirasjon i denne ukens meny med handeliste til middager som familien vil sette pris på. Nyt uken og nyt dagene som nå blir lysere og lengre for hver dag som går.
Mandag: Suppegjøk med hot tomatsuppe
Handleliste:
1 kg hvetemel
50 g gjær
1/4 kg smør
4 løk
1 hvitløk
1 rød chili
1 liten boks tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater
Tirsdag: Torsketunger med hjemmelagde ravioli
Handleliste:
12 torsketunger
9 egg
100 g brødkrumme
2 rødløk
1kg hvetemel
1 kg durumhvete (kjøpes i vanlig butikk)
150 g fresk spinat
1 sjalottløk
1 hvitløk
200 g ricotta
100 g parmesan
4 små tomater
1 pose ruccola
Onsdag: Kyllinggrateng
Handleliste:
4 kyllingfileter
1 hvitløk
1 løk
1 boks crème fraiche, gjerne lett om du ønsker
1 matfløte
4 poteter
1 pk makaroni
1 liten hvitost
1 pk ruccola salat
1 klase cherrytomater
Torsdag: Fiskesuppe med anis og appelsin
Handleliste:
500 g fiskefilet av torsk og laks (gjerne blandet)
2 purre eller romanesco
1 konsentrert kyllingfond
3 dl kremfløte
3 stjerneanis
1 ts sambal oelek, chili paste – Finner det i hylla med utenlanske varer
1 appelsin
100 g reker, uten skall
1 fersk timian,
Fredag: Lasagne
2 løk
500 g kjøttdeig
400 g hermetiske tomater
1 liten tomatpuré
5 dl melk
200 g revet hvitost
Handleliste:
4 kyllingfilet uten skinn
1 beger kremost med urter
1 dl friske urter (f.eks. basilikum, rosmarin og bladpersille)
8 skiver bacon
50 g smør
1 kg poteter
1 egg
100 g parmesan
400 g hvite bønner (kokte)
1 gl fetaost
Litt fersk timian
Søndag: Lammegryte med kanel, kakao og fiken
Handleliste:
800 g benfritt grytekjøtt av lam
1 løk
1 hvitløk
1 rød chili
2 gulrøtter
½ sellerirot
2 pastinakk
1 kakao
1 pk laurbærblad
1 kanelstang
1 okse- eller kalvekraft
4 ferske fiken