Da er vi godt i gang med den siste vintermåneden og dagene har blitt en god del lysere og lengre. Det er jeg sikker på flere av dere også er glad for.
Den uken som kommer er ikke så ulik de forgående ukene, den byr på supper, former, kjøtt, fisk og kylling, og jeg håper du finner inspirasjon og lyst til å lage noe av disse rettene denne uken. Skulle du ha brokkoli liggende i kjøleskapet, kan du bytte ut blomkålen med brokkoli. Og har du andre rester i kjøleskapet, bruk det opp før du kjøper inn nye varer.
Da ønsker jeg deg en ny super og god uke.
Mandag: Blomkålsuppe
Handleliste:
1–2 blomkålhoder
1 grønnsaksbuljong
1 boks matfløte eller helmelk
Tirsdag: Bacalao med fersk torsk
Handleliste
1 potte basilikum
600 g torskeloin
1 hvitløk
2 gule løk
1 rød chili
1 rød paprika
1 liten flaske olivenolje
1 boks grovhakkede tomater
1 liten boks tomatpure
12 sorte olivens
400 g poteter
Onsdag: Kjøttdeigpai
Handleliste:
1 bunt vårløk
400 g karbonadedeig
1 rød chili
1 båt hvitløk
1 boks basilikum
12 stjerneløk
3 dl fløte
4 egg
1 hvitost
3 dl hvetemel
1 pk smør
Torsdag: Laks med pasta og mangosalat
Handleliste:
600-800 g laks
1 boks pasta etter eget ønske
1 mango
1 rød chili
1 potte frisk koriander
1lime
Fredag: Kyllingfilet med bacon og risotto
Handleliste:
4 kyllingfileter
8 skiver spekeskinke
1 potte basilikum
4 sjalottløk
20 sjampinjong
1 pk risottoris(avorioris)
1 dl hvitvin eller eplejuice
1 hønsebuljong
50 g parmesan
1 dl soltørkede tomater<
1 pk sukkererter
Lørdag: Lammecarre på byggrynsrisotto
Handleliste:
1 ferdig grillet kylling
2 bokser tomater
3 dl fløte
1–3 ss carrypasta
1 potte fersk koriander
cashewnøtter
koriander/timian
mangochutney
bananer
kokos
rømme
ris
brokkoli
Søndag: Karrigryte med ris, nøtter og brokkoli
Handleliste:
1 ferdig grillet kylling
2 bokser tomater
3 dl fløte
1–3 ss carrypasta
1 potte fersk koriander
cashewnøtter
koriander/timian
mangochutney
bananer
kokos
rømme
ris
brokkoli