Portugal er mest kjent for alle sine fine klippfiskretter, men bruker også ”bacalhau”, som er portugisisk for torsk, som fersk fisk.
4 porsjoner
700 g skreifilet, uten skinn og ben
2 ss olivenolje
2 ss smør
1 stor løk
1 boks hakkede tomater
1 båt hvitløk,
1 ½ ts salt
½ ts pepper
2 dl hvitvin
hakket persille
Varm olje og smør i en kjele, det skal ikke bli brunt.
Rør inn hakket løk, tomater og finhakket hvitløk og la det surre til det tykner litt. Rør inn salt og pepper.
Skjær fisken i fire jevnstore stykker og legg dem i sausen, hell på hvitvin og la fisken trekke under lokk til den er gjennomkokt, ca. 7 minutter.
Anrett fisken på varme tallerkener med saus over.
Dryss persille på toppen. Spis godt brød til.
Handleliste:
700 g skreifilet, uten skinn og ben
1 stor løk
1 boks hakkede tomater
1 hvitløk,
2 dl hvitvin
persille
olivenolje
smør