potetogpurresuppe
Alle innlegg Fisk og skalldyr Grønnsaker og poteter Oppskrifter Supper

Purre og potetsuppe

0 Flares 0 Flares ×

Det er ikke sjelden jeg står helt fast når jeg skal bestemme middagen til familien. Det blir gjerne at jeg lager noen av de samme rettene som ligger i hendene. Mange mener at poteter er så kjedelig, men potetene drøyer maten og er viktig i det norske kostholdet. Jeg er glad i denne retten og lager den titt og ofte. Så lag denne suppen til middag i dag og jeg kan garantere at den holder deg lenge mett. Liker du smaken av karri kan du tilsett litt grønn karripasta og du kan også erstatte det meste av fløten med melk, vikingmelk eller kokosmelk

4 porsjoner

400 g poteter
1 purre
1 løk
1/4 rød chili, kan utelates
1 båt hvitløk
2 ss smør
1
 l vann
2 terninger kyllingbuljong
2 dl fløte, evt melk
ca. 1 ts
salt
1/4 ts
pepper

PYNT:
4 – 8 skiver røkelaks, kan utelates
olivenolje eller trøffelolje
Litt purre
Frisk gressløk

Skrell potetene og kutt i tynne skiver.
Vask og rens purren og skjær den i skiver.
Finhakk løk, chili og hvitløk ha alt i en kjele med smøret.
Fres alt lett i smør i ca. 2 minutter.
Tilsett vann, buljongterninger og fløte eller melk.
La alt koke i ca. 10 minutter,
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller bruk en foodprosessor.
Smak til med salt og pepper.
Legg på roser med røkelaks, strø på litt purre og gressløk og server gjerne med godt brød ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×