Sjokolademandelruter
Alle innlegg Oppskrifter Sjokoladekaker

Sjokolademandelruter 

0 Flares 0 Flares ×
En seig og deilig kake som minner mye om kransekake i smak, men den har en helt annerledes form. Enten om du lager kransekakedeigen selv eller kjøper den ferdig i butikken,blir dette en nydelig kake som også passer for dem med glutenintoleranse. Denne kaken kan med fordel fryses, da blir den enda seigere og mandelsmaken blir tydeligere. Bre over deilig sjokolade og pynt med det du måtte ønske.
    
8 – 10 stk.
400 g ferdig kransekakemasse
EVT:
1 porsjon kransekakedeig.
500 g mandler
4 eggehviter
500 g melis
DEIG:
4 egg
saft av 1 appelsin
skall av 1 appelsin
100 g kokesjokolade
PYNT:
150 g kokesjokolade
2 ss delfiafett
sjokoladehjerter
Lager du kransekakemassen din selv gjør som følgende:
Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag.
Legg gjerne de skåldede mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og tørk dem i stekeovn på 100 grader med en tresleiv i stekeovnsdøra.
Mal mandler i en mandelvern.  Har du ikke mandelkvern kan du fint bruke en food- prosessor.
Sikt inn melis og bland det sammen med eggehviter. Tilsett den siste eggehviten i porsjoner til en passe fast deig. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
Skjær kransekakemassen enten den kjøpte eller hjemmelagde i mindre biter og ha den i en foodprosessor.
Skill eggene og ha eggeplommene i foodprosessoren sammen med saft og revet skall av appelsinen. Kjør alt til en jevn masse. Tilsett grovhakkede sjokoladebiter og bland det i.
Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn.
Hell kakerøren over i en liten bakepapirkledd langpanne , (20×30 cm)
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca.30 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Brekk sjokoladen i biter og smelt sammen med delfiafett i en kjele ved svak varme.
Bre sjokoladeglasuren over kaken og skjær den i ruter før servering.
Pynt gjerne med sjokoladehjerter på toppen. Eller det du måtte ønske.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×