Hvorfor denne kaken har fått dette nydelige navnet vites ikke, men den er jo både søt og god, så det kan jo hende at det er derfor den har fått ett så flott navn! Men i stedet for å fylle den med det tradisjonelle vaniljefyllet, så er denne fylt med deilig nougat og brigebærsyltetøy. Namm rett og slett.
12 stk.
75 g smør
3½ dl melk
50 g fersk gjær for søte deiger
1 egg
1 dl sukker
1 ts kardemomme
ca 500 g hvetemel
FYLL:
100 g nougat
150 g rørt bringebærsyltetøy
Smelt smør, tilsett melk, varm opp til 37 grader og rør inn gjæren.
Tilsett egg, sukker, kardemomme og hvetemelt og rør deigen sammen til den slipper bollen. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted ca.40 minutter
Smør en springformen, ca.24 cm. Ta ca.⅓ av deigen og kjevle den ut i en sirkel som legges i bunnen av springformen.
Smør på et lag med nougat og et lag med bringebærsyltetøy.
Kjevle ut mesteparten av deigen til en rektangel og smør på nougat og et lag med bringebærsyltetøy.
Rull deigen sammen og del opp i små boller.
Plasser hver bolle i springformen med litt mellomrom, slik at hver bolle har plass til å heve.
Rull ut resten av deigen til pølser som legges over kaken på kryss og tvers, som på en fyrstekake.
Kaken etterheves på et lunt sted i ca.40 minutter.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 20 minutter eller til den er gjennomstekt.
Avkjøles og pyntes med melisglasur.