Den som venter på noe godt, venter ikke forjeves. De siste ukene har vært litt mer enn fulle, så jeg har dessverre ikke fått tid til å lage ukesmenyer med handleliste. Men nå er jeg tilbake og her kommer ukens meny med handleliste for deg som ønsker det. Håper at oppskriftene frister deg til å prøve. En riktig god uke til alle der ute.
Mandag: Rotfruktsuppe med asiatisk smak
Handleliste:
1 rød chili
1 hvitløk
1 bit fersk ingefær
1 bit (300 g) sellerirot
1 pk. gulrøtter
1 boks (400 ml) kokosmelk
1 pk grønnsakbuljong – (hvis du ikke har i skapet)
1 boks hvite bønner
1 pk babyspinat
1 lime
Tirsdag: Laks med potetmos og grønnsalat
Handleliste:
4 laksefileter
800 g potet
1/2 l melk
1/4 kg smør
1 pk ruccola
1 liten flaske sitronolje
1 boks rømme
Onsdag: Kyllinglår med sitron og honning
Handleliste:
4 kyllinglår store
3 sitroner
1 timian
1 liten flaske honning flytende
1 lite glass dijonsennep
1 boks fløte
1/4 kg smør
1 pk ris
1 salat
1 rød paprika
1 purre
Torsdag: Lettsaltet torsk med bacon og ertepure
Handleliste:
800 g lettsaltet torsk
500 g frosne erter
2 dl melk eller vikingmelk
1/4 kg smør
1 pk bacon
8 poteter
1 lime
Fredag: Potetlasagne
Handleliste:
10 poteter
400 g kjøttdeig
1 boks tomater
1 hvitløk
1 Provencekrydder
2 kg hvetemel evt 1 pose glutenfritt mel
1/4 kg smør
1 liter melk
Lørdag: Hjemmelaget pasta med biff og gorgonzolasaus
Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe
1/4 kg smør
1 hvitløk
500 gram hvetemel, gjerne fint pastamel eller durumhvete
8 egg
Evt en pakke med tagliatelle
200 g sjampinjong
3 dl fløte
1 pk gorgonzola ost
1 glass soyasaus
1 pk aspargestopper
12 cherrytomater
1 frisk timian
Søndag: Fårikål
Handleliste:
1½ kg fårikålkjøtt
1½ kg hodekål
1 pk hel pepper