ukemeny-34
Alle innlegg Menyer

Ukemeny 34 – 16 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Uke-meny

Nå er de aller fleste tilbake etter en velfortjent sommerferie. Ungene er på vei tilbake på skolen, og vi voksne  tilbake i hverdagens kav og mas igjen.  Og da vet jeg av erfaring at spørsmålet » hva skal vi ha til middag i dag» fort kommer. I en travel hverdag er det nesten som vi glemmer alle de gode middagene vi egentlig kan lage. Så derfor har jeg samlet ett knippe med gode hverdagsmiddager hvor du også finner en handleliste til hver rett. Dette vil kanskje hjelpe deg til å både spise litt sunnere og litt mer variert.
Jeg fyller på med mange flere gode oppskrifter på Husmorlykke, så her kommer det både oppskrifter på brød, kaker og andre gode middagsretter. Så skulle ikke denne ukes menyen passe deg, så finner du mange andre og gode middagstips på siden også.
I tillegg så vil det fylles opp med gode vasketips for hus og hjem. Følg med utover for her blir det mye spennende og ikke minst nyttige tips og råd.

Så en riktig god uke til deg fra meg.

Klikk på bildene så kommer du til oppskriftene.

Mandag:
Fransk løksuppe :

løk-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
5 gule løk
1 hvitløk
2 ss rapsolje eller en annen olje
1 pk grønnsaksbuljong
1
frisk timian
daggammelt brød
2 dl revet hvitost eller bruk opp rester

Tirsdag: Lakseburger

fiske-burger
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g reker
1 bunt vårløk
1 hvitløk
1 rød chili
1 lime
1 pk hamburgerbrød
1 rødløk
1 rød paprika
1 crispi salat
1 lime
4 små tomater
1 kesam eller rømme

Onsdag: Grønnsakswok

Gronnsaks-wok
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 rød chili
1 pk sukkererter
1 rødløk
1 – 2  røde paprika
8 sjampinjonger, kan utelates
1  – 2 brokkoli
40 g nøtter
2 pk eggenudler
1 liten flaske sursøt chilisaus

 

Torsdag:
Kjøttdeigform med poteter

kjott-deig-form-poteter
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g poteter
400 g kjøttdeig
1 løk
1 gulrot
1 hvitløk
1 ss provancekrydder
12 små sjampinjong
1 lite glass tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
35 g parmesan eller hvitost

Fredag: Hjemmelaget pasta med biff og blåmuggostsaus.

hjemmelaget-pasta-biff-gorgonzola

Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe
1 hvitløk
1 pk durumhvete
8 egg
Evt kjøp 1 pk  tagliatelle
200 g sjampinjong
1/4 kg
3 dl fløte
1 pk gorgonzola ost
1 flaske soyasaus
1 pk aspargestopper
12 cherrytomater
1 frisk timian

Lørdag: Kveite med skinke, rødvinsaus og stekte poteter

kveite parmaskinke rodvinsaus
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto; Kim Holthe

Handleliste:
2 skiver kveite
4 skiver spekeskinke, gjerne Parma, Serano eller en langtidsmodnet norsk skinke
8 poteter
1/4 kg smør
1 pk. asparges
1 margbein
1 fl rødvin
1 gulrot
1 sjalottløk

Søndag:
Brun Lapskaus

brun-lapskaus
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
600 g bogkjøtt, eller høyrygg
1/4 kg smør
4 dl kraft evt 2 buljongterninger
6 poteter
3 gulrøtter
½ kålrot
1 persillerot

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×