Elsker du kokossjokolade, er dette virkelig kaken for deg. Denne kaken er mektig, så skjær små stykker når den legges opp på fat.
Ca.25 stk
5 egg
1½ dl sukker
2½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl kakao
Kokosfyll:
1 boks søt kondensert melk
200 g kremost, natruell
7 dl kokosmasse
200 g smør Sjokoladelokk:
200 g mørk sjokolade
50 g delifafett
Skill egg og pisk eggehviten stiv i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
Tilsett eggeplommer, sukker, mel, bakepulver og kakao mens maskinen går til en jevn og luftig masse.
Fordel røren i en bakepapirkledd liten langpanne, ca. 20 x 30 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 35 minutter.
Kokosfyll:
Varm opp melken forsiktig, pass på at den ikke svir seg.
Tilsett kokos og kok opp. La det småkok til blandingen tykner.
Ta av varmen og avkjøl.
Ha alt over i en kjøkkenmaskin og tilsett smeltet smør og kremosten.
Kjør alt godt sammen, fordel fyllet utover sjokoladebunnen.
Sett formen inn i fryseren.
Smelt sjokoladen sammen med delfiafett i en bolle over vanndamp.
Ta formen ut av fryseren og bre sjokoladen utover.
Sett den gjerne inn i fryseren igjen og la det stivne.
Skjær små stykker og server den gjerne som en dessert.