En skulle ikke tro at sure sitroner gjør seg så godt i kaker. Men en saftig sitronkake er noe av det beste jeg kan få servert til kaffekoppen. Kanskje det er det samme for deg?
Denne kaken er enkel og saftig og smelter rett og slett på tungen. Den holder seg også lenge om den ligger i kjøleskap eller i kjøkkenskapet.
12 STK
100 g smør
3 egg
2 ½ dl sukker
3 dl kesam original eller vanilje
1 sitron, revet skall og presset sitronsaft
4 dl hvetemel
1½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kokosmasse
DYNKING:
Saft av 1 sitron
1–2 dl melis
PYNT:
1 eggehvite
2 dl melis
2 ss sitronsaft
Smelt smør i en kjele og avkjøl.
Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Riv sitronskall og press saften ut av sitronen.
Tilsett kesam, smeltet smør, sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.
Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kokos. Vend det i eggedosisen.
Smør en brødform, ca 1 1/2 l eller en rund form ca.24 cm om du heller ønsker det.
Hell røren over i formen.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Ta kaken ut av ovnen.
Bland sammen sitronsaft og melis. Lag små hull i kaken og hell blandingen over hullene.
Avkjøl kaken i formen. Legg kaken på et fat.
Rør sammen eggehvite, melis og sitronsaft og ha det over kaken.
Pynt med friske bær, som rips og blåbær. Eller bruk kokos om du ønsker det.