Dette er en nydelig sjokoladekake som er enkel å lage og som smelter i munnen. Skjærer du litt tynne skiver, vil den holde til mange. Server gjerne friske bringebær ved siden av, det gjør seg alltid.
10 stk
200 g smør
100 g mørk sjokolade
2 egg
1 1/2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
100 g mandler, kan utelates
2 ts vaniljesukker
1 ss smør
Glasur:
100 g lys kokesjokolade
2 ts delifafett
Pynt:
sjokoladepynt
La smør og sjokolade smelte over vannbad, eller i en kjele ved lav temperatur. Rør forsiktig.
Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver, finmalte mandler og vaniljesukker og rør i blandingen, litt om gangen.
Smelt smøret. Pensle randformen med smør. Fordel røren i formen.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i 20 minutter.
Smelt sjokolade i en liten kjele med litt delfiafett.
Avkjøl litt før sjokoladen helles over kaken. Pynt med sjokoadepynt på toppen før den stivner helt. Settes i kjølig slik at sjokoladen stivner.
Tips!
Til denne sjokoladekaken trenger du en randform som rommer 1 1/2 liter, men den kan også stekes i vanlig springform, ca.24 cm.