Dette er en enkel og rask kyllingsalat. Husk bare å legge filetene i saltlaken natten over, da får du den gode og saftige smaken på kjøttet.
4 Porsjoner
4 store kyllingfileter
LAKE 1:
5 dl vann
½ dl salt
LAKE 2:
1 ss sukker
5 dl kyllingbuljong
1 laurbærblad
4–5 pepperkorn
1 kvist timian
SALAT:
2 hoder hjertesalat
1 stykke brie
1 avokado
½ mango
50 g salte pekannøtter
PERSILLEPURÈ:
1 stor bunt bladpersille
½ potte basilikum
2 hvitløksbåter
2 ts salt
2½ dl olivenolje
Rør sammen ingrediensene til laken, salt og sukker skal være helt oppløst.
Legg kyllingfiletene i laken og la dem ligge kaldt over natten.
Skyll filetene i kaldt vann. Har du glemt det kan du hurtigsalte dem i ca 15 minutter. Den får kanskje ikke den helt samme smaken som om du saltet den ett døgn, men verdt å prøve.
Kok opp kyllingbuljongen med krydderet og trekk kjelen av platen.
Legg i kyllingfiletene og la dem trekke i buljongen i ca 8–10 min.
Sjekk at de er ferdige ved å stikke en spiss kniv i kjøttet, da skal det piple ut klar kraft. Avkjøl.
Del opp salat, brie, avokado og mango i biter og legg alt i en bolle.
Strø over nøttene.
Del kyllingfiletene i biter og bland dem med salaten.
Vask persillen og fjern de groveste stilkene. Kjør i hurtigmikser med basilikum, salt og hvitløk. Spe med olivenolje til du har den konsistensen du ønsker.
Server pureen ved siden av salaten.
Handleliste:
4 store kyllingfileter
1 pk kyllingbuljong
1 kvist frisk timian
2 hoder hjertesalat
1 stykke trekant brie
1 avokado
1 mango
50 g salte pekannøtter
1 stor bunt bladpersille
1 liten potte basilikum
1 hvitløk