uke-meny-26
Alle innlegg Menyer

Ukemeny 26 – 16 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

 

Midtsommer, dagene er lyse og varme. Kanskje du allerede tatt ferie og nyter gode og latere dager. Men hvis du ikke har tatt ferie riktig ennå, håper jeg du nyter denne deilig årstiden. Jeg er i grunnen glad i alle årstider, men sommeren er det noe spesielt med. Jeg flytter alltid ned til sommerstedet vårt ved sjøen ved skoleslutt. Men det gjenstår fortsatt en del jobbing . Men bare det å være her uten at vi må haste avgårde til skole og jobb, gjør noe med en.Jeg må innrømme at jeg bare elsker denne tiden på året!

Maten i ukens meny, er sommerlig og bærer preg at de aller fleste av oss ikke orker å stå forlenge ved grytene. Så dette er middager som tar kort tid å lage eller så kan du bruke grillen som komfyr.   Jeg håper du finner deg noen  gode favoritter også  denne uken! God uke og nyt det gode liv!

Klikker du på bildene så kommer du til oppskriftene.

Mandag 27.6.16
Pasta med reker eller skinke

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:

400g penne
400 g reker
1 løk
1 hvitløk
1 pk sherrytomater
40 g ansjosfilét
1 boks grovhakkede hermetiske tomater
1 potte frisk basilikum
50 g parmesan

Tirsdag: 28.6.16
Fylte kyllingfileter og rosmarinkokte gulrøtter og blåmuggost

kyllingfilet-fylt-kremost
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 brie
1 lite glass soltørkede tomater
1 potte frisk timian
1 pose knaskerøtter
1 potte rosmarin
1 flaske flytende honning
1 Selbu blå
3 dl fløte
tannstikker uten smak
hyssing

Onsdag: 29.6.16
Blåskjellgryte

blåskjell-gryte-med-reker
Matstyling: Kristin Jøtun. Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 – 2 nett blåskjell, hvis du ikke plukker selv
1 dl eplejuice
1 dl hvitvin
1 hvitløk
1 rød chili
1 liten bit ingefær
friske urter, bladpersille, dill eller basilikum
1 boks kremfløte
1 glass kajennepepper
1 lime

Torsdag 30.6.16
Kinesisk kjøttdeiggryte med nudler

kinesisk -gryte
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g kjøttdeig
1 flaske søt soyasaus (kecap manis)
1 flaske østerssaus (oyster sauce) (kan sløyfes)
1 flaske soyasaus
1 pk maizena
1 brokkoli
1 vårløk
1 bit frisk ingefær
200 g nudler

Fredag 1.7.16
Pizzasnurrer med salami og salat

pizza-snurrer

Handleliste:
1 pk pizzagjær
250 g  salami eller en sterk pølse<
1
pizzasaus
1 hvitost
1 isbergsalat
1 paprika
1 boks mais
1 agurk
1 gl soltørkede tomater

Lørdag 2.7.2016
Biff med spekeskinke, pannestektepoteter og rødvinsaus

biff-spekeskinke
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 biffer av indrefilet evt ytrefilet
8 skiver spekeskinke
10 poteter
1 klase cherrytomater
1 margbein
1 fl rødvin
1 gulrot
1 sjalottløk
Evt 1 ferdig rødvinsaus
4 store poteter
1 pk asparges
1 kurv
rips

Søndag 3. 7.2016
L
ammeboller med tomatsaus og hvitløkspotetstappe

lamme-boller
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
500 g malt lammekjøtt eller karbondedeig
1 egg
1 fløte
1 hvitløk
1rødløk
1 frisk basilikum
1 fetaost
1 sjalottløk
1 ss provence krydder
1 boks hermetiske tomater i biter
10 mandelpoteter

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×