Uke-meny
Alle innlegg Menyer

Ukemeny 25 – 16 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Tenk, nå er det jammen meg sommerferie, eller så er det noen få dager igjen av dette skoleåret.  Jeg har ikke ferie riktig ennå, men jeg flytter om noen dager ned til sommerstedet vårt i Arendal og blir der hele sommeren. Kjenner at dette skal bli godt å lande litt etter en hektisk vinter og vår. I denne uken ligger St.Hans. Mange har faste tradisjoner med både bålbrenning og grilling. Eller så er det mange som har tradisjon med å lage en stor bolle med rømmegrøt og servere spekemat ved siden av. Jeg har lagt med både oppskrift av en deilig Indrefilet av storfe og rømmegrøtoppskrift, så her kan du bytte på og lage det som passer best for deg.

Nå her kommer ukens middagstips med handleliste og jeg håper du finner mye som du har lyst til å lage . En riktig god uke til deg!

Mandag:
Kyllinggrateng
kylling-grateng
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 hvitløk
1 løk
1 boks crème fraiche
1 matfløte eller vanlig fløte, evt 3 dl  h-melk
4 poteter
1 pk. makaroni
1 hvitost
1 pkruccola salat
1 klase cherrytomater

Tirsdag:
Kokt laks med sennepssaus og dillstuede poteter:
kokt-laks
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
Ca.800 g laksefilét
6 poteter
1 potte dill
1/2 dl melk
1 pk malt muskatnøtt
1 glass rosèpepper
1 boks kremfløte
1 glass grov sennep
2 egg
1 pk asparges

Onsdag:
Løksuppe
lok-suppe
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
8 løk
1 hvitløk
tørket timian eller en kvist frisk timian
1 l kyllingkraft eller 2 terninger kyllingbuljong
2 dl hvitvin, kan utelates
laurbærblad
1 vellagret ost
1 daggammel loff

Torsdag:
Helgrillet storfe med potetsalat:
indrefilet-storfe-grill
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Ca.1 ⅕ kg indrefilet av storfe
8 store poteter
1 boks lettrømme
1 pk majones á 165 g
1 sitron
1 rødløk
1 grønt eple
Evt BBQ-saus

1 ketchup
1 pk brunt sukker
1 tabasco

Fredag:
Pasta med ytrefilet av svinefilet, brokkoli, blomkål og blåmuggost
pasta-brokkoli-farfalle-norzola
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
600 g ytrefilet av svin
1 pk farfalle eller pastarør
1 blomkål
1 brokkoli
100 g valnøtter
2 rødløk
1 pk blåmuggost eks: Selbublå
1 frisk timian

Lørdag
Kyllingfilet med grønn saus
kylling-gronn-saus
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
4 kyllingfileter
1 liten bunt timian
1 bunt bladpersille 
1 lite glass kapers
1 sitron
5 ansjosfileter
1 løk
1 hvitløk
ris
1 paprika

Søndag:
Rømmegrøt med grautpinne og spekemat:
romme-grot
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
6 dl seterrømme eller
3
dl seterrømme og 3 dl lettrømme
1 l helmelk
200 g ridderost eller en fast ost
8 skiver spekeskinke evt mer spekeskinke og spekepølser
flatbrød

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×