Nøtter i brød er veldig godt og det gir brødet en deilig og fyldig smak. Liker du ikke valnøtter, eller ikke tåler, så prøv mandler i stedet. Dette brødet egner seg godt som tilbehør til julefrokosten sammen med oster. Dette er ganske tungt, men smaker himmelsk.
2 STK.
50 g margarin
1 l vann
50 g fersk gjær
1 ts salt
1,2 kg hvetemel
300 g rugmel
100 g hvetekli
60 g valnøtter.
Smelt margarin, tilsett vannet og varm væsken opp til 37º. Rør ut gjæren.
Tilsett salt og mel og hakkede nøtter. Rør deigen godt sammen og sett den til heving ca. 20 min.
Del deretter deigen opp i 2 biter, men kan deles i mindre biter og form dem til brød og legg dem i brødfomer.
Sett dem til heving under et klede på et lunt sted i ca. 60 min.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200º i ca.45 min. Sjekk brødet med å banke på det, hører du en hul lyd er det ferdig.
Avkjøles på rist.