Nå går vi inn i de siste ukene før det braker løs med sommer og sommerferie. Nå ser det ut som finværet og sommeren tar en tur innom i hele landet også, så ukens meny bærer nok litt preg av lettvinte og smakfulle middager som også kan tilberedes ute. Jeg håper du finner deg noen favoritter i denne uken meny. Alle rettene har med handleliste, slik at det gjør handlingen enklere for deg. Jeg har også laget en huskeliste, slik at du sjekker kjøkkenskapet om du har det du trenger av basisvarer.
En riktig god uke til deg og dine, og så er det viktig å nyte dagene, lyset og den vakre årstiden vi er inne i.
(Klikk på bildene så får du oppskriftene på rettene)
MANDAG:
Thaisuppe med kylling.
Handleliste:
1 rød chili
1 bit ingefær, ca 2 – 3 cm
2 sjalottløk
2 gl carrypasta, det er oftes et lite glass i hylla der du finner nudler og annen utenlansk mat.
1 boks kokosmelk, vanlig eller lett
1 lime,
1 stangselleri
1 bunt vårløk
2 gulrøtter
600 g kyllingfilet
Sjekk i kjøkkenskapet :
middagsris evt. nudler
kyllingbuljong
soyasaus
sukker
olje
TIRSDAG:
Laks i form med sitron og creme fraiche
Handleliste:
600 – 800 g skinnfri laksefilet
1 sitron
1 boks crème fraîche orginal, 35 %
persille, flat
Sjekk i kjøkkenskapet:
kajennepepper
poteter
salt og pepper
ONSDAG:
Kjøttdeiggryte med bønner:
Handleliste:
400 g kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig
2 løk
1 hvitløk
2 gulrøtter
1 rød chili
1 boks knuste tomater
1 pk laurbærblader
1 boks røde bønner
1 boks store hvite bønner
2 terninger kyllingbuljong
1 boks rømme eller yoghurt naturell
1 liten apans
1 glass salsa
Sjekk kjøkkenskapet:
Buljong
Salt og pepper
Olje
TORSDAG:
Fiskeboller med carrysaus og bacon
Handleliste:
3 gulrøtter
1 liten sellerirot
1 liten kålrot
1 løk
1 boks fiskeboller i kraft
1 pk. bacon
1 sjalottløk
1 karripulver
1/2 l melk
Sjekk i kjøkkenskapet:
poteter
olje
smør
FREDAG:
Taco med vri.
Handleliste:
600 g ytrefilet av storfe
1 hvitløk
2 cm frisk ingefær
2 lime
3 avokado
1 rød chili
1 liten potte frisk koriander
8 røde småtomater
8 tortillalefser
Sjekk i kjøkkenskapet:
grillspyd i tre
Olje
LØRDAG:
Sommerkoteletter med syrlig eplesaus og potetmos:
Handleliste:
4–6 sommerkoteletter
1 l eplejuice
2 epler
1 beger crème fraîche, du kan bruke lett
8–12 poteter, avhengig av størrelsen
1/2 l helmelk
1 boks fløte
1 smør
gressløk
2 gulrøtter
1 brokkoli
Sjekk i kjøkkenskapet:
Salt og pepper
olje
SØNDAG:
Biff med spekeskinke og ovnsbakte poteter og tomater
Handleliste:
4 biffer av indrefilet
8 skiver spekeskinke
10 poteter
1 klase cherrytomater
1 boks rips
Sjekk i kjøkkenskapet:
Olje
Salt og pepper
tørket oregano