Jeg håper alle hadde en strålende pinsehelg, og at nasjonaldagen stod til forventingene. Det har vært litt travelt her hos meg, både konfirmasjon til en niese og borte store deler av helgen, og tidlig opp 17.mai for å synge og være med på flaggheising og frokost. Deretter var det middag med 17, både store og små til bords i går. Derfor rakk jeg ikke å legge ut en ny ukemeny med handleliste for disse dagene. Men nå har jeg fått satt meg ned og kommer nå med et forslag til de dagene som er igjen av denne uken.
Torsdag:
Laks med mangosalat og pasta:
Handleliste:
600-800 g laks
1 boks pasta etter eget ønske
1 mango
1 rød chili
1 potte frisk koriander
1lime
Fredag:
Kjøttdeigpai med stjerneløk
Skal du ha gjester på fredagskveld? Da kan denne paien være et alternativ. Denne er enkel å lage og du må gjerne lage den torsdagskveld.
Handleliste:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 bunt vårløk
1 boks cherrytomater
1 hvitløk
12 stjerneløk eller delikatesseløk
1 boks fløte
3 egg
1 hvitost
100 g smør, margarin eller kesam for magrere alternativ
Lørdag:
Kyllingfilet fylt med valnøtter og Norzola med avokadosaus.
Kanskje du har lyst på denne deilige fylte kyllingfileten med valnøtter og avokadosaus til middag på lørdag. Smakfullt og deilig og ikke minst veldig lettvint middag. Er det vær til det er det ikke noe i veien for at du kan grille fileten på grillen.
Handleliste:
4 kyllingfileter
1 boks valnøtter
1 pk norzola
1 timian
4 skiver spekeskinke
1 avocado
1 sitron
1 fløte
1 pk asparges
8 poteter
Søndag:
Paella
Paella er Spanias nasjonalrett, det er litt sånn at man tager hva man haver… Dette er en veldig enkel oppskrift, men fortsatt like god. Det tar kanskje litt tid, men er verdt å vente på. Server gjerne en god hvitvin til, en øl, eller et alkoholfritt alternativ. Dette er både hverdags og festmat. Holder til mange og kan også fryses ned om det blir for mye.
Handleliste:
6 kyllinglår
1 løk
1 hvitløk
1 pk paellaris
3 store tomater
2 røde paprika
100 g små chili i glass
noen tråder safran,
1 liten vermut eller tørr sherry, kan utelates
12 – 16 reker,
250 g selskapserter, frosne
1 kg blåskjell
1 dl hvitvin
1 bunt bladpersille
1 – 2 sitroner