Dette er kaken når du virkelig har noe å feire. Pynt den med deilig frukt og så ser den nesten ut som om det er proffe som har laget den!
12 STK
180 g smør
300 g sukker
2 egg
2 dl H-melk
1 dl ferdig kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakaopulver
260 g hvetemel
FYLL:
1 plate kokesjokolade
2 dl kremfløte
PYNT:
200 g smør
4 ts ferdig sterk kaffe
3 ss kakao
ca. 1 pk. melis
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
Del hvite og plomme hver for seg og rør eggeplommene i smørkremen.
Ha i melk blandet med kaffe vekselvis med alt det tørre.
Vend til slutt i stivvispede eggehviter.
Fyll røren i en godt smurt form og stek kaken i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca.40 min.utter eller til den slipper kanten og er gjennomstekt.
Avkjøl på rist og del i to lag.
Kok opp fløten og la sjokoladen smelte i. Avkjøl, gjerne natten over.
Når det er kaldt, kan det vispes til stiv krem.
Fordel kremen på lagene.
Rør sammen smør, kaffe, kakao og melis. Juster melismengden slik at det blir passe tykt.
Sprøyt flettemønster rundt kaken og pynt med sjokoladehjerter, rips og jordbær, eller bruk annen frukt eller bær. Her er alt lov