Sjokoladecupcakes er litt annerledes enn vanlige sjokolademuffins. Kakene ligner på sukkerbrød og er luftig og lette. I tillegg har de en deilig sjokoladekrem som rett og slett bare smelter på tungen!
8 STK
125 g sjokolade
125 g smør
2 egg
500 g sukker
Ca. 2 dl vann
ca. 2 dl melk
5 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
3 ss kakao
SJOKOLADESMØRKREM:
120 g mørk sjokolade
180 g usaltet smør
2 eggehviter
100 g sukker
Brekk sjokoladen i biter og legg det i en kjele sammen med smør og la det smelte på lav varme.
Pisk sukker og egg til lett og luftig eggedosis.
Tilsett melk og vann og tilsett hvetemel, natron, bakepulver og kakao.
Bland inn sjokolade og smørblandingen. Bland alt godt sammen.
Fyll muffinsformer 2/3 fulle.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 12 minutter
Avkjøles mens fyllet lages.
Smelt sjokolade og halvparten av smøret over vannbad
Skill eggene og legg eggehviter og sukker i en bolle og pisk det sammen til sukkeret har smeltet over vannbad til ca. 60 grader, bruk gjerne et sukkertermometer for å se at temperaturen er riktig.
Ta bollen av vannbadet og pisk blandingen på høy fart med en miksmaster. Tilsett temperert smør og fortsett piskingen. Tilsett sjokoladesmøret litt og litt mens piskingen fortsetter til en jevn og glatt krem.
Hell det over i en sprøytepose og sprøyt fine roser på toppen av bunnene og pynt med kakepynt på toppen.