Jordbæfromasj blir aldri feil å servere. Den er søt, syrlig og deilig kremete på en og samme tid.
Det var vanlig i mormorstid å servere desserter til middag. I dag er det ofte bare når vi skal kose oss litt ekstra at vi unner oss litt dessert. Dette er en søt deilig fromasj med jordbær. Jordbær får en tak i hele året, men lages den med norske jordbær blir den enda bedre!
6 PORSJONER
4 egg
1 ½ dl sukker
4 dl kremfløte
6 pl gelatin
2 dl rørte jordbær eller andre bær
PYNT:
friske jordbær
litt bærsaus
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk fløten stiv og bland inn pisket kremfløte i eggedosisen.
Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i blandingen med eggedosis og krem. Ha i bærene til slutt og bland lett.
Fyll fromasjen i små skåler og sett den kaldt.
Pynt desserten med jordbær og server gjerne jordbærsaus til.