Den søte smaken hos søtpotetmuffinsens gjør dette til en av de aller beste middagene du har smakt på lenge. Passer flott til søndagsmiddagen eller til lørdagen om du heller vil det.
4 porsjoner
1 dl friske urter
2 ss sitronskall
Ca 800 g lammestek
1 ss smør
Salt og pepper
4 dl lammekraft
2 dl rødvin
1 ss søt soyasaus
1 ss smør
1 dl jordbær
SØTPOTETMUFFINS:
2 dl mel
1 ss bakepulver
¼ ts muskat
¼ ts kanel
1–2 søtpoteter
1 dl melk
1 egg
4 ss olje
4 ss sirup
Fyll steken med urter og sitronskall og bind den sammen igjen.
Brun kjøttet på alle sider i smør og krydre med salt og pepper.
Legg den i en ildfastform.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 100 grader til en kjernetemperatur på 58 grader. La kjøttet hvile på lun plass før det kuttes opp i skiver.
Kok ned lammekraft og vin til 3 dl gjenstår. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
Pisk i smøret og ha i bærene. Bør ikke kokes mer, men bare stå og trekke på svak varme.
Skrell og del søtpotetene i biter. Kok søtpotetene møre i vann. Damp dem lett og mos dem med en stavmikser eller moser.
Smør muffinsformer med olje og litt mel. Bland sammen mel, bakepulver, musket og kanel i en bolle. I en annen bolle blandes søtpotetmos, melk, egg, olje og sirup. Ha i de tørre ingediensene og bland lett sammen. Ha røren i muffinsformene (halvfullt) og stek i varm ovn på nederste rille ved 200 grader i ca.20 minutter.
Servér med sesongens smågrønnsaker og gjerne litt jordbær ved siden av.