En fantastisk deilig og ikke minst veldig vakker middag å servere når du skal ha mangegjester. Smaker himmelsk og er litt annerledes enn den vanlige klassiske lammesteken du kanskje lager. Her anbefaler jeg en god vin i glasset som har en relativ intens duft av plommer, solbær, stjerneanis, krydder og eik.
8 porsjoner
2 lammecarreer
hyssing
salt og pepper
2 ss smør
1 hode kålrot
4 store gulrøtter
½ sellerirot
1–2 persillerot
1–2 rødløk
3 båter hvitløk
rosmarin
timian
litt salt og pepper
2 dl vann
Bind sammen lammecarreene, slik at beina blir stående rett opp. Er du usikker så kan du be butikken gjøre det for deg.
Gni kronen inn med salt og pepper.
Varm en panne med litt smør og stek lammekronen raskt i pannen på alle sider.
Rens grønnsakene og del dem i biter og båter.
Finhakk hvitløken
Sett lammekronen i en panne, eller i en ildfast form.
Fyll kronen med grønnsaker og strø over hvitløk, finhakkede urter, salt og pepper.
Hell over vannet
Sett inn et steketermometer,har du ikke et steketermometer så invester i ett, og stek lammekronen på 170 grader itil termometeret viser 58 – 68 grader etter hvor stekt du vil ha den. La den hvile ca.15 minutter og server lammekronen med grønnsaker.
Lag en god lammesaus ved hjelp av sjyen og server stekte eller fløtegratinerte poteter ved siden av.
Drikkeanbefaling:
1433001 Château Panet, kr 230 , AOC Saint emilion Grand Cru
Flott, relativt intens duft av plommer, solbær, stjerneanis, krydder og eik. Fyldig, rund og bløt i munnen.
Saftig skogspreg og fatkrydder i midtfasen, god ettersmak.
Inneholder 60 % Merlot, 35 % Cabernet Sauvignon og 5 % Cabernet Franc.