Dette er en nydelig langpannekake som virkelig passer for den kaffeglade kakeelsker. Ønsker du ikke å lage roser på toppen, brer du bare kremen enkelt utover. Her er alt opp til deg selv hva du ønske å gjøre.
12 stk
225 g sukker
4 egg
225 g smør
3 ss pulverkaffe
2 ss kokende vann
1 dl lettmelk
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss kakaopulver
Krem:
2 ss sterk kaffe
150 g kokesjokolade
3 eggeplomme
3 dl kremfløte
1 ts Romessens, kan utelates
Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann.
Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen litt.
Tilsett melkeblandingen i eggedosisen. Vend inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.
Hell røren over i en liten bakepapirkledd langpanne 25 x 35 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene.
Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen som vakre roser og sett den kjøling, slik at kremen stivner.