Dette er en kake som passer for deg og dem som er allergisk mot egg. Kaken smaker kjempegodt og gjør seg på kakebordet. Den er også supergod å servere i bursdager eller andre sammenkomster det er naturlig å servere kaker. Holder også til mange og er enkel å lage.
Ca.15 stk
200 g smør
1 l kefir
500 g sukker
650 g hvetemel
4 ts natron
2 ts kanel
2 ts kardemomme
2 ts nellik
Glasur:
200 g kremost naturell
100 g smør
200 g melis
Smelt smør og rør inn kefir og sukker.
Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen.
Hell deigen i en smurt/bakepapirkledt liten langpanne 30 x 40 cm
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca 40 minutter.
Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen.
Bland sammen kremost, smør og melis og bre det utover kaken.
Pynt med blå kakepynt på toppen.
(Foto: http://www.Kimholthe.no)