Selv om vi midt i den måneden hvor mange tenker på vekten, så må det være lov å kose seg litt. Dette er en deilig sjokoladekake med en tykk karamellsaus som glasur. Ønsker du å bake den og servere den til dessert er det ingen dum ide. Jeg er sikker på at dette er kaken som vil bli husket. En bedre kake skal du virkelig lete lenge etter!
12 stk.
150 g smør
200g sjokolade 55%
4 egg
2 dl melis
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
Karamellsaus:
2 dl kremfløte
1 dl sukker
2 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
Pynt:
dessert sjokolade
Smelt smør og sjokolade i en kjele ved svak varme.
Pisk egg og melis til stiv eggedosis.
Vend forsiktig inn siktet hvetemel og vaniljesukker, og rør inn smeltet sjokolade og smør.
Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm.
Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Kaken skal være litt rå i midten. Men vil du ha den fastere, stekes den bare noen minutter ekstra. Avkjøl kaken i formen.
Ha ingrediensene til karamellsausen i en kjele. Kok opp under omrøring til det tykner, 15–20 minutter. Avkjøles til den er romtemperert.
Hell kremen over kaken og pynt med sjokolade på toppen og server gjerne krem ved siden av.