Er du glad i Tiramisu så vil du elske disse deilige konfektene, det er jeg bare veldig sikker på.
«Tiramisù konfekt er delikat og lekker konfekt, som er basert på mange av de samme ingrediensene som den kjente italienske desserten «Tiramisù».
(ca. 25 stk)
150 g fingerkjeks, ladyfingers ( tørre sukkerbrødkjeks)
150 g kremost naturell
50 g smør
15 g melis
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts espressokaffe utblandet i litt vann
3 ss mandellikør, Amaretto
100 g hvit sjokolade
1 ss kakao
Knus fingerkjeksen fint, bruk gjerne en foodprosessor, eller ha kjeksen i en plastpose å kjevle over.
Pisk sammen romtemperert kremost, mykt smør, melis, kakao og vaniljesukker. Bland inn fingerkjekssmulene, espresso og mandellikør, kan også bruke konjakk eller utelates. Rør alt sammen til en jevn masse.
Sett massen kjølig til den stivner.
Ta en liten skje med blandingen og form til avlange egg.
Smelt den hvite sjokoladen i vannbad og hell litt hvit sjokolade over eggene.
Sett kjølig og strø litt kakao over like før servering.